Fördelarskåp

Fördelarskåp

ReTherm Kruges bostadslösningar

Genomgående hög kvalitet

ReTherm rörsystem erbjuder prefabricerade fördelarskåp vilket frigör värdefull tid, samtidigt som det är en smidig lösning rent installationstekniskt.

Samtliga fördelarskåp är tillverkade i gedigen stålplåt av högsta kvalitet, miljövänligt ytbehandlade och vitpulverlackerade. Ram och lucka finns givetvis som tillval för alla typer av fördelarskåp. Alla våra skåp, komplett med dräneringsrör, är noggrant testade före produktion.

Vi erbjuder en flexibel helhetslösning med utgångspunkt från era krav och förväntningar där vår erfarna prefab-personal alltid har målsättningen att leverera en komplett kvalitetsprodukt.

 

Planering av fördelarskåp

ReTherm Kruge rörsystem har lång och gedigen erfarenhet av konstruktionslösningar vilket innebär teknisk vägledning när vi påbörjar ett bostadsprojekt. Vi utgår från beskrivningstext, ritningar eller skisser för att bestämma vad som skall ingå i fördelarskåpen och hur många avstick fördelarna skall ha. Med dessa förutsättningar kan vi avgöra vilken bredd fördelarskåpen måste ha och kan lämna ett pris på kompletta prefabricerade fördelarskåp.

Vårt breda sortiment gör att vi oftast kan erbjuda en lösning som passar ditt företag bäst avseende rörmaterial och kopplingsmetod från fördelarna. Som standard levererar vi en mekanisk koppling, men vi kan erbjuda både instickskopplingar eller presskopplingar till våra 16 mm PEX och alupex-rör. Gällande T-rör för stam som ofta passerar genom skåpen kan vi erbjuda smarta lösningar med både press- och instickskopplingar som är färdigmonterade vid leverans. Förberedelse för VVC-ledning är absolut inget problem att utföra men det är viktigt att vi planerar detta för prefabricering av skåp.

ReTherm Kruge rörsystem erbjuder ett brett sortiment avstängningsventiler av högsta kvalitet som vi monterar in efter önskemål.

 

Flexibilitet

Vår prefabavdelning är alltid flexibel och vi kan montera in era vattenmätare i våra vattenskåp. Det viktigaste är att vi får med oss själva montaget i planeringen då detta sparar tid för alla parter. Om ni är osäkra kan vi enkelt montera in en passbit som ni sedan demonterar och installerar vattenmätare då skåpen är färdiga på plats. För att undvika onödiga reklamationer finns möjligheten att leverera ut skåpsluckor i efterhand till varje separat projekt vilket kan spara både tid och pengar.

 

Fördelarskåp med centrerade hål för stammarna

Vi försöker alltid lyssna på kundernas synpunkter och vilka problem de upplever när de installerar fördelarskåp. En stor irritationskälla har varit att isoleringen inte får plats när stammarna ligger förskjutna i fram- resp. bakkant av skåpet. Därför har vi lagt dem centrerade på bägge sidor! Visserligen får vi plats med några färre hål för kopplingsledningarna, men slutresultatet blir bra. Våra nya fördelarskåp finns i 4 olika bredder, där de 2 smalaste har 2 st extra skenor så att man kan montera mätarna ovanför fördelarna. Fördelarskåp med stänkskydd levereras separat och i efterhand kan man komplettera med ram+lucka. I botten är hålen (Ø40 mm) utstansade, men i toppen och sidorna är sk. ”knock-out” hål. Ramen skruvas fast i skåpstommen med 4 st M5x40 som följer med ramen. Skåpets framkant måste sitta minst 12 mm innanför färdig vägg.

 

RSK Art. Nr Mått BxHxd (mm) Antal avstick* RSK nr. Ram+Lucka
2054365 0060192 350x580x95 3+3 2054369
2054366 0060193 450x580x95 5+5 2054370
2054367 0060194 550x580x95 7+7 2054371
2054368 0060195 700x580x95 10+10 2054372

 

 

 

 

 

 

*antal hål i botten för kopplingsledningar. Vad skåpet skall innehålla avgör hur många avstick som får plats. Vi kan hjälpa er med detta!