Hållbarhet

Hållbarhetsarbete

Hållbara lösningar för värme, kyla, tappvatten och sprinklerCO2-utsläpp på rör och rördelar från Aquatherm

Vi kan redovisa CO2-e utsläpp på samtliga rör och rördelar från Aquatherm.  Vid byggprojekt som kräver detta kan ni få en sammanställning på just ert projekt.
I en rapport från ett stort byggprojekt i Oslo konstateras det att man minskar CO2-e avtrycket med 65% om man ersätter föreskrivna rör med PP-rör! 
Läs rapporten här


 


Hållbara rörsystem från Aquatherm

Aquatherm är världsledande tillverkare när det gäller rörsystem av miljövänlig Polypropylen (PP). Samtliga tillverkningsprocesser är inriktade på att spara resurser, minimera energianvändningen och undvika eller återvinna avfall.
T ex återvinns avfallet från produktionsprocessen i största möjliga utsträckning och bearbetas sedan till nya produkter.
Detta möjliggörs av material som polypropen: det kännetecknas inte bara av en lång livslängd utan också av en mycket god miljökompatibilitet och återvinningsbarhet.
Kylvattnet som krävs för produktionen kommer inte i kontakt med några kemikalier utan kan återförs oförändrat till vattencykeln.
Aquatherm arbetar kontinuerligt för att 
minska el- och vattenförbrukningen samt koldioxidutsläpp inom produktionsprocessen. Sunda Hus

Vi jobbar ständigt med att välja ut produkter som både har hög kvalitet, men som även är miljömässigt hållbara. Du kan hitta många av våra produkter i Sunda Hus och även listade i Svanens databas över produkter som kan användas i ett Svanenmärkt byggprojekt.

 Sunda Hus Logotyp